Categories
TURISM

OCNA SIBIULUI – NUDISM

ocna sibiului

Ocna Sibiului este o stațiune turistică situată în județul Sibiu, în sudul Depresiunii Colinare a Transilvaniei (nord-vestul Depresiunii Sibiu) la 15 km nord de Sibiu, pe valea pârâului Vișa, într-o regiune înconjurată de păduri de stejari seculari și cu un subsol bogat în sare.  Prima stațiune balneară a fost înființată aici în anul 1845 și, de atunci, Ocna Sibiului și-a atras renumele datorită lacurilor heliotermice formate pe locul unor vechi mine de sare surpate.  Pe masivul de sare se află mai multe lacuri sărate (foste ocne prăbușite). Multe dintre ele au o concentrație de sare de 260 grame/litru. Lacul Avram Iancu (fosta mină “Grosse Grube”, “Ocna Mare”), cu o adâncime de 132,5 m, este considerat cel mai adânc lac antropogen din țară.

Dintr-o simpla intamplare, ca sa nu zic a nebuniei care ii apuca pe unii membrii batrani care pleaca intr-un loc si ajung la altul si datorita unei conjuncturi de trafic, aflandu-ne in zona Sibiului , am hotarat sa facem o vizita pe fuga la binecunoscuta locatie de la Ocna Sibiului.

Surprizele au fost destul de multe si chiar frumoase. Daca in urma cu ceva vreme se vorbea cu regret despre acest loc ajuns in paragina, despre numarul cat mai redus al nudistilor (pe cale de disparitie in zona) astazi am ramas placut impresionati de schimbarile gasite. Printr-un sprijin de la UE ( conform unor informatii de la un veteran al zonei) si cu contributia primariei locale locul a cunoscut o transformare radicala . Cele cateva lacuri cu apa dulce si sarata apar de aceasta data destul de ingrijite, au aparut conditii esentiale pentru petrecerea in bune conditii a unui sejur acolo ( pensiuni, casute, terase unde se pot servi diverse preparate, toalete, dusuri cu apa calda si apa rece si cel mai important puncte de prim ajutor in caz de nevoie.

Zona de nudism de aceasta data conform si relatarilor lui Starchaser se afla ingradita si cuprinsa ca si suprafata in cadrul strandului, dar zona izolata aflata spre margine permite practicarea nudismului fara probleme. Desi exista camere de supraveghere si personal de paza nu am fost deranjati cu nici un fel de observatie nici noi nici celelalte persoane aflate in zona de nudism. Sa nu va inchipuiti ca este ceva de lux, cei care merg acolo o fac pentru liniste si pentru a se bucura de resursele naturale (cei drept destul de reduse dar cu putina bunavointa se pot dezvolta). Exista cateva ochiuri de apa sarata si izvoare cu namol terapeutic.

Din cele discutate cu unul din “veterani” categoriile de vizitatori difera de la perioada la perioada, in general in weekend numarul acestora creste, media zilnica fiind in jur de 9-10 persoane.   Daca la inceput, cum este si firesc fiecare este mai reticent cu noii veniti, spiritul naturist invinge inotdeauna si socializarea da roade, astfel ca dupa 5 ore petrecute acolo ne-am facut prieteni cu care speram sa ne reintalnim mai curand sau si cu alte ocazii.

Personal recomand locatia atat celor care doresc sa se bucure de o oaza de liniste cat si celor care doresc sa combine o iesire la strand cu cateva minute de relaxare nud si de ce nu “some mud fighting” 🙂

Zona dedicata nudismului se afla in spatele lacului Brancoveanu.

Autor: BOSS

Pentru mai multe pareri despre practicarea nudismului in OCNA SIBIULUI va rugam sa accesati forumul comunitatii RONUDISM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *