Categories
TURISM

NUDISM IN GRECIA – Paralia Katerini

Paralia Katerini este considerata perla statiunilor de pe litoralul Greciei de nord, la numai 75 km sud de Salonic si 20 km de Muntele Olimp. De-a lungul plajei gasiti  restaurante si taverne traditionale, cu preparate gustoase, la preturi accesibile, cum ar fi tzatziki si souvlaki, dar si discoteci si cluburi de noapte.

In/langa statiune nici topless nu se (prea) face. In sud, dincolo de Olympic Beach nu am gasit plaja potrivita. In nord, dincolo de Korinos se poate face nudism. Citez ghida: “nu va deranjeaza nimeni”. De ce nu e intrutotul asa vedeti mai jos.
In primul rand *nu* exista o plaja dedicata nudismului in zona Paralia Katerini.

Cum stau lucrurile
(pornind de la Korinos spre nord)

  1. Mai mult imbracati eventual veniti sa faca si ei sex pe plaja dar cu chilotii pe ei (intr-o singura zi am vazut 3 perechi). Pe aici inca trec unii cu tavi cu gogosi si ceasuri Rolecs. Merg bietii vanzatori kilometri intregi, si vazandu-ne pe noi in pielea goala nici nu ne-au intrebat daca vrem ceva din oferta lor 😉
  2.  Dupa o constructie unde e si o mica zona cu umbrele (si textilisti) nu mai vin cu gogosi, nu prea mai vin nici cupluri, ceva mai multi nudisti dar inca pudici (stau mai in tufisuri, isi pun chilotii pe ei pana ajung la apa, ii dau jos acolo si intra in apa; cand se intorc fac procedura inversa) in continuare sunt si heterosexuali voyeuristi.
  3.  Mai mult nudisti, nu mai sunt chiar asa penibili cu chilotii, am vazut primul cuplu complet nud, dar desi cand am ajuns plaja era pustie, la 30 de minute dupa ce am pus umbrarul (un semicort, vizibil de departe) au aparut 4-5 barbati singuri, naiba stie de unde, s-au insirat toti pe 50m cu noi la mijloc. Ce-i drept la un moment dat a mai aparut un cuplu si li s-a distribuit atentia 😉
  4. Zona gay. Aici in sfarsit nu se mai holbau toti la Cristina si nu se mai asezau in sufletul nostru. Intamplator si aici a aparut un cuplu intr-una din zile, ceea ce a facut lucrurile si mai confortabile. Aparent (mergeau cu masina pe un drum de nisip pe langa plaja) si ei cautau un loc unde sa nu iasa in evidenta ca fiind singurul cuplu heterosexual de pe plaja. Si cand ne-au vazut s-au asezat si ei in apropiere.

Mai departe nu am mai mers deci nu stiu daca si ce mai era.

Indicatii de ajuns.
Pentru alternative la masina vedeti ultimul paragraf.
Pentru 1. Mergeti pe soseaua asfaltata din Paralia spre nord (adica in partea opusa lui Olympic Beach; de la supermarket Lidl, pe langa terenurile de tenis in continuare) se ajunge dupa cativa (3-4?) km la Korinos. Faceti dreapta la semafor si stanga pe langa plaja. Drumul trece peste un pod si nu mai e asfaltat ci acoperit cu pietris. Acest drum merge asa pana la constructia de care spuneam la 2. Aici e mai rar nudismul, si mai trec vanzatori.
Pentru 2. NU faceti dreapta la semafor, ci continuati pana la intersectia unde in stanga aveti soseaua care duce spre autostrada (scrie Thesalonik). Faceti dreapta pe un drum cu pietris si ajungeti la constructie, acolo stanga pe langa plaja si puteti merge cat poftiti (la un moment dat drumul iese pe nisip deci atentie)
Pentru 3. Fie ca la 2 si mergeti mult pe langa mare sau mergeti si mai departe pe soseaua asfaltata si la un moment dat se va face un drum de pamant in dreapta (imediat dupa un podulet peste un parau), acel drum de pamant trece peste camp spre marea care e ceva mai departe acum. Vedeti ca sunt mai multe drumuri pe care puteti merge, in principiu daca mergeti doar inainte (ma rog, cat se poate ca mai are drumul curbe) ajungeti la un loc nitel mai ridicat si cu ceva urme de betoane, asta ar fi 3.
Pantru 4. Daca de la locul cu betoane de care am pomenit nu mergeti la plaja ci faceti (iar) stanga este un drum printre ierburi, cu pamant si nisip (Matizul s-a descurcat bine, nu am avut probleme) cu iesiri spre plaja din loc in loc. Noi am ajuns undeva unde era un copac mare si singur (nu stiu ce specie), am oprit masina sub el la umbra si am mers pe jos 100m pana la plaja propriu zisa.

Masina
Apropos de ce spunea cineva ca trebuie musai masina. Asa e, dar pe de alta parte inchirierea unui ATV costa 20-25EURO/zi, un scuter si mai putin (dar trebuia permis de motor – categoria A, nu s-a putut cu B). Se pot obtine si reduceri daca inchiriati pe mai multe zile. Nu va recomand sa inchiriati de la Cristin, nu mi s-au parut bine intretinute. De la ei se putea lua de dimineata pana seara cu 20 EURO ATV. Dar scuterul unui amic s-a oprit si a trebuit sa sune la ei sa trimita mecanic de 2 ori; la atv-ul pe care l-am luat eu nu prea tineau franele si nu mergea vitezometrul. ATV-ul de la Zeus a fost mai scump (ar fi fost 30, am negociat 25) dar mergea mult mai bine. Noi am inchiriat ATV cat ne-am plimbat pe coclauri, apoi dupa ce ne-am lamurit cum stau lucrurile am mers cu Matizul. Daca insa nu aveti masina si nu vreti sa inchiriati nu prea aveti cum ajunge la plajele cu pricina decat mergand vreo 4-5km pe jos.

Autor: MIHAI SI CRISTINA

Pentru mai multe pareri despre practicarea nudismului in Grecia va rugam sa accesati forumul comunitatii RONUDISM.

Leave a Reply

Your email address will not be published.