Categories
STIRI

ECO-NUDISM

Revin dupa cateva zile de alergaturi prin tari fara soare. Ieri la Bucuresti erau 35 de grade si eu aveam pe mine 2 pulovere si ghete in picioare. Cum sa le explic vamesilor ca la Utrecht sunt seara zero grade?

La Bruxelles sunt convinsa ca atmosfera o sa se incinga cand vor sosi la post noii europarlamentari. Pana atunci ploaie si vant. In ciuda conditiilor meteo, belgienii nu se lasa intimidate si pornesc in 2 saptamani goi pe biciclete.

Pe 27 iunie la ora 14, se da mare adunare in Place de la Monnaie. Se poarta nudul pe bicicleta ca arma de lupta impotriva poluarii, a consumerismului excesiv si a publicitatiidez-umanizante.

La a opta editie in Belgia, worldnakedbikeride propune pentru anul 2009 sloganul “L’indecence c’est l’essence!”

Participantii spun nu masinilor, nu vitezei si stresului provocat de traffic si mai ales un nu hotarat impotriva poluarii.

Aleg sa se exprime in nud pentru ca, spune manifestul, nudul simbolizeaza fragilitatea finite umane in confruntarea cu automobilul. De asemenea, sa mergi o zi gol prin jungle urbana este un mod de a refuza si de a rezista presiunii create de imaginile publicitare despre corpul gol ideal. Nudul consitutie forma de solidaritate dintre manifestanti si planeta care ne gazduieste. Sa fii nud este cea mai frumoasa expresie de respect fata de natura.

Aici sunt imagini de la protestul din 2007

Ce parere aveti? Pe cand un asa protest pe la noi prin urbe? Nici noi nu mai putem suporta sa respiram gaze de esapamenent ! Nici noi nu mai vrem sa intalnim oameni abrutizati de trafic si nici noi nu mai vrem sa murim in accidente de masina!

Mi-as dori ca in urmatorii ani sa putem sa scoate Pegasurile din poduri si pivnite, sa le lustruim si sa pornim la intalnirea eco-nudistilor-biciclisti bucuresteni. Ar fi o duminica vesela si relaxata….asta daca nu s-ar gasi cativa sprijinitori de icoane sa dea cu pietre.

 

Autor: Irina Costache

Leave a Reply

Your email address will not be published.