Categories
STIRI

DIANE ARBUS II

O fotografie este un secret despre un secret. Cu cat iti arat mai mult cu atat stii mai putin.
(Diane Arbus)

In 1958, Diane Arbus, si-a parasit sotul, familia si domicilul conjugal de pe 5th Avenue, NY, ca sa fotografieze personaje ciudate din America. In cei 14 ani in care a lucrat libera dar mereu amenintata de saracie, a vizitat circuri ambulante, a pozat travestiti si artiste de cabaret, s-a dus in vizita la aziluri de bolnavi mental si a vizitat comunitati de nudisti.
Fotografiile lui Diane au fost considerate de critica vremii ca fiind brutale si excentrice. Unii i-au reprosat modul dramatic in care isi portretizeaza subiectii, altii au sustinut ca retorica ei viziuala e similara teatrului burlesc – un amestec de nostalgie, cruzime si fast.
Eu cred ca vad in fotografiile ei o enorma simpatie si intelegere pentru o lume marginala pe langa care noi trecem desori indiferenti.
Uitati-va si voi si spuneti-mi ce credeti:

Uneori am impresia ca ceea ce spune Diane Arbus despre fotografie este perfect valabil si in cazul nudismului. Cu cat vedem mai mult din trupurile goale ale celor din jur cu atat intelegem mai putin despre ordinea vietii noastre de “imbracati”.
Va recomand cu caldura si filmul fals biografic despre aceasta mare exploratoare a oamenilor deosebiti. Filmul este la fel de magic ca si pozele artistei si se numeste Fur: for an imaginary portrait of Diane Arbus.

Pe maine !

Leave a Reply

Your email address will not be published.