Categories
STIRI

De ce Irlanda nu e Romania ?!

Dragi nudisti ilegalisti,

Am aflat azi ca nu suntem chiar singura tara din UE in care bronzul uniform te poate costa o amenda. Prietenii naturisti irlandezi tin slipul la indemna in orice situatie si fac plaja cu frica-n san.

Legislatia irlandeza penalizeaza si amendeaza nuditatea in locurile publice, (deci inclusiv la plaja). Paradoxal, nudismul e in voga in Irlanda iar plajele Brittas Bay, Inch si Trawalua se numara printre cele mai populare destinatii nudiste din Europa. Ce se intampla atunci? Ei bine, ca si in Romania, nudismul este tolerat. Autoritatile locale se prefac ca nu vad iar nudistii se prefac ca sunt discreti. Evident, din aceasta situatie ambele tabere par sa castige ( administratia locala bani din turism, nudisti bronz fara urme).

Situatia se complica atunci cand apar nudisti din alte tari. Obisnuiti sa respecte legea si speriati de suma amenzilor, vizitatorii se tem sa se dezbrace pe coastele irlandeze ba mai mult reproseaza Asociatiei Naturiste Irlandeze (ANI) lipsa de initiativa.

Din luna martie, cei 1000 de membrii ai ANI au inceput o campanie de sensibilizare a autoritatilor locale si a candidatilor la alegerile Europarlamentare in legatura cu problema plajelor pentru nudisti. In aceasta campanie cei de la Asociatia Naturista Irlandeza doresc sa determine autoritatile irlandeze sa acorde statul de plaje destinate exclusive nudismului unei serii de 10 locatii. Motivul pe care isi bazeaza cererea este tocmai atragerea turistilor straini amatori de nudism.

Deci, nudisti ilegalisti romani invatati lectia!

Haideti sa ne strangem intr-o organizatie, sa ne definim serios obiectivele si sa ne pledam cauza.

Un spectru bantuie uniunea europeana…sa fie spectrul contra-revolutiei nudiste?

 

Autor: Irina Costache

Leave a Reply

Your email address will not be published.